Novi PEUGEOT 308

Peugeot 308 menja oblik prepoznatljive karoserije. Dužina sada iznosi 4.36 metara uz povećanje od 11 cm. Povećan međuosovinski razmak od 55 mm proteže siluetu i nudi više prostora za putnike na zadnjoj klupi. Vetrobransko staklo je sada više nagnuto i pomereno prema nazad. Smanjenje visine od 20 mm (1.44) izvšeno je u cilju privlačanja dela publike koja u automobilu traži spotski doživljaj. Zapremina prtljažnika iznosi 412 litara sa dodatnih 28 litara u pregradi ispod. Sa spuštenim zadnjim sedištima, zapremina se maksimalizuje do 1323 litara.


Dizajn

Novi je i dizajn grba sa znakom lava iza koga je sakriven radar za pomoć u vožnji.

Prednja svetla koriste LED tehnologiju. Na nivoima GT / GT Pack, Full LED farovi su još tanjeg svetlosnog potpisa i imaju Peugeot Matrix LED tehnologiju.

Na zadnjem delu, svetla su u full LED tehnologiji prikazivajući 3 linije modernog i specifičnog svetlosnog potpisa.


I-Cocpit

Peugeot i-cockpit®, neizostvni deo DNK brenda, generacijski je napredovao uz potpuno novi informativno-zabavnim sistem Peugeot i-Connect®. Smešten u nivou očiju, 10-inčni digitalni panel nastupa već od osnovnog nivoa opreme. U GT opremi, klaster instumenta je u 3 dimenzije.

Počevši od nivoa Allure, novi Peugeot 308 uključuje potpuno konfigurabilne virtuelne i-preklopnike koji zamenjuju fizički panel klima uređaja. Iz aplikacije za pametni telefon MyPeugeot®, ili sa centralnog ekrana, sada možete da pokrenete ili zakažete paljenje klime. Funkcija deljenja ekrana je bežična i u nju je moguće povezati dva telefona istovremeno. Novi informativno-zabavni sistem omogućava da svaki vozač (do 8 profila) može da definiše i sačuva svoj prikaz, atmosferu i postavke.

Rukovanje centralnim ekranom kreirano je da bude potpuno intuitivno, sledeći principe iz sveta tableta i mobilnih telefona. Glasovne komande prozivaju automobile sa frazom “OK Peugeot”. LED ambijentalno osvetljenje (8 boja na izboru) sakriveno iza centralnog ekrana osvetljava glavni deo na vratima koji, u zavisnosti od nivoa završne obrade, mogu biti penasti, tkanina, Alcantara® ili napravljeni od pravih aluminijumskih delova.


Motori

Plug-in hibridizacija je je najveća novost na planu pogoskih grupa. Na delu su motori oznake Hybrid 225 e-EAT8 i Hybrid 180 e-EAT8. U zavisnosti od verzije, osnovu čini Pure-tech benzinac sa 180 ili 150 KS, kojima elektromotor od 81 kilowata dodaje onaj zbir snage u iznosu od 225 i 180 KS. Menjač je osmostepeni automatski.

Benzin: 3-cilindarski motori zapremine 1,2 L: PureTech 110 manuelni menjač, PureTech 130 – manuelni menjač , PureTech 130 automatski menjač.

Dizel: 4-cilindarski motori zapremine 1.5L: BlueHdi 130 sa manuelnim ili automarskim menjačem.